29. novembra 2019 so se dijaki s Šolskega centra Nova Gorica že drugič pomerili v znanju angleščine z vrstniki iz evropskih držav na spletnem tekmovanju Best in English. Izmed 16.462 dijakov iz 624 srednjih šol iz 25 držav je Šolski center Nova Gorica zasedel 124. mesto, naš najboljši dijak Natan Šemrl pa se je uvrstil na odlično 163. mesto. Med slovenskimi šolami je naš center na 8., naš najbolje uvrščeni dijak pa na 9. mestu.

Iz ERŠ so se tekmovanja udeležili še Nejc Bergant, Pija Dernovšček, Jan Gerbec, Eva Jug, Jakob Kavčič, Jure Mržek, Tenej Muzica, Žiga Premrl, Zdenko Šušmelj, Tomi Rupnik, Aljaž Starc, Miha Valič, Luka David Torkar, Aleks Škvarč, Bor Zabric in Havijer Lešnik; iz TGZŠ Jakob Faganel, Aljaž Ferjančič, Matevž Prinčič, Anej Reja, Patrik Tavčar, Nadina Djedović, Manca Kemperle, Aurora Lešnik, Berina Nezić, Marko Rupnik, Vesna Simonič, Nika Špacapan, Simona Velikonja in Stefan Veljković; s SPLŠ Ajka Durič in Andre Villalba; ter iz SETŠ Alen Dizdarević in Boris Božak.

Za dijake je bilo tekmovanje privlačno, saj so naloge reševali preko spleta in s pomočjo aktualnih video posnetkov vadili slušno razumevanje.

Čestitke najbolje uvrščenim dijakom!

Romi Češčut, učiteljica angleščine na ERŠ