V torek, 16. 10. 2018, je zdravstveno šolo obiskalo nekaj več kot 70 osnovnošolcev, pretežno iz goriške regije, 6 pa se je pripeljalo celo iz Osnovne šole Šmarje pri Kopru. Za obiskovalce smo pripravili tehniški dan.

Letos smo učencem predstavili nekaj vsebin prve pomoči. Pod vodstvom učiteljev Deana Horvata in Manuele Morvai smo dijaki, člani ekipe prve pomoči, in dijaki 2. BZ razreda v šolski telovadnici pripravili krožni poligon. Na njem smo predstavili temeljne postopke oživljanja, zaustavljanje krvavitve, imobilizacijo, nameščanje v stabilni bočni položaj ter prenos poškodovanca. Tudi naši obiskovalci so bili ves čas aktivni, saj so pod budnim očesom naših inštruktorjev vse omenjeno tudi izvedli. Za konec smo pripravili tekmovanje treh ekip, ki so se pomerile na tekmovalnem poligonu. Za trud smo jih tudi nagradili.

Osnovnošolci so v anketi obisk ocenili kot zelo zanimiv in dobro izpeljan. »Lahko smo ponosni na svoje dijake; na njihovo znanje in način, kako so uspeli z osnovnošolci vzpostaviti stik,« je povedal profesor Dean Horvat in dodal: »To je bila odlična vaja za naše dijake, saj so sodelovali prav v vseh fazah priprave dogodka, na tekmovanju pa so bili pošteni in profesionalni ocenjevalci.«

Upamo, da bodo nekateri obiskovalci letošnjega tehniškega dne našo  šolo izbrali za svojo srednjo šolo.