Nagovor

Šolski center Nova Gorica je vzgojno izobraževalna ustanova z več kot 60-letno tradicijo, ki ponuja veliko izbiro izobraževalnih programov z različnih področij.

Z leti se je center gradil, se oblikoval in rasel, tako da danes lahko ponudimo izobraževanja in usposabljanja s področja elektrotehnike, računalništva, lesarstva, strojništva, mehatronike, avtoservisiranja, prometa, zdravstva, kmetijstva, gostinstva, živilstvu in ekonomije. Vsem, ki se odločijo za splošno izobraževanje, pa ponujamo program tehniške gimnazije s tremi usmeritvami (elektrotehnika, strojništvo in računalništvo).

Na področju informatike, mehatronike in kmetijstva smo še korak dlje z uvedbo višješolskega strokovnega študija. Glede na široko paleto izobraževalnih programov lahko pri nas vsakdo poišče usmeritev, ki mu najbolj ustreza.

Vzporedno s formalnim izobraževanjem izvajamo tudi druge aktivnosti za celostni strokovni in osebnostni razvoj. Našim dijakom in študentom omogočamo udeležbo na različnih športnih tekmovanjih, sodelovanje pri domačih in mednarodnih projektih, kulturnih prireditvah, tekmovanjih iz znanja, krožkih in še kaj.

Zaposleni na Šolskem centru Nova Gorica si po najboljših močeh prizadevamo, da bi naši dijaki, študentje in vsi ostali slušatelji dosegli zastavljene cilje in s tem zrasli v odgovorne, samozavestne in zadovoljne posameznike.