V petek, 7. junija 2019, smo podelili diplomske listine novopečenim inženirkam in inženirjem informatike, mehatronike ter kmetijstva in krajine. Generacija 2018/2019 šteje devetindvajset diplomantov in sicer 19 iz informatike, 6 iz mehatronike ter 4 iz programa Upravljanje podeželja in krajine.

Podelitve se je poleg direktorja ŠC Nova Gorica, mag. Mirana Sakside in ravnatelja VSŠ Egona Pipana, udeležil tudi podžupan Mestne občine Nova Gorica gospod Sebastjan Komel, ki je navzočim namenil pozdravni nagovor.

Letošnja pohvala in simbolična nagrada za najboljšo diplomsko nalogo je po mnenju Komisije za spremljanje in zagotavljanje kakovosti Višje strokovne šole šla v roke inženirja kmetijstva in krajine DOMNA CEJA. Naloga z naslovom VPLIV NAČINA DOGNOJEVANJA NA PRIDELEK SOLATE IN ENDIVIJE je nastajala pod mentorskim vodstvom predavateljica Ivane Poša.

Diplomant je celoten poskus zastavil in izvedel samostojno, vestno in zelo zavzeto, z željo prispevati nova uporabna praktična znanja glede načina dognojevanja pri zimski pridelavi solate in endivije v zavarovanih prostorih. Prav zato je naloga praktično uporabna in lahko pridelovalcem solatnic kot pripomoček služi kot primer dobre prakse.