Šolski center je bogatejši za ciklično stružnico

V torek je Šolski center pridobil novo stružnico. Le ta je nameščena v drugem nadstropju v prostorih Učno izdelovalnega laboratorija. Sama namestitev je potekala s pomočjo avtodvigala preko okenskih odprtin v drugem nadstropju. Masa same stružnice znaša preko 2500 kg. Sama dvig in vnos na točno lokacijo sta bila skrbno načrtovana in sta potekala brez najmanjših zapletov.

Nova stružnica Micro Panther 446 omogoča tako klasično struženje, kot tudi uporabo ciklov. Možno pa bo tudi struženje preko grafičnega vmesnika Inventor-Solid-Cam. Stružnica bo polno funkcionalnost dobila s polnim naborom orodja, ki se ga pričakuje v novembru. Stružnica omogoča struženje izdelkov premera do 150 mm in dolžine do 500 mm. Natančnost stružnice je trenutno 1 stotinko (oplet). Uporabnost stružnice bo mogoča v januarju ko bodo potekala tudi izobraževanja za njeno uporabo.

Na tem mestu se je potrebno zahvaliti vsem, ki so pri samem dvigu sodelovali. Tukaj gre zasluga predvsem dijakom in učiteljem praktičnega izobraževanja, s katerimi skupaj pripravljamo in opremljamo mehanski del laboratorija. Torej povabljeni vsi, ki vas izdelava izdelkov na stružnici veseli. Oglasite se v novembru, kjer boste dobili dodatne informacije o dogodkih in nadaljnjem delu v mehanskem delu  laboratorija.