Ekskurzija Verona in Zoo safari

V petek 16. 6. 2017, smo imeli dijaki 2. letnika zdravstvene in ekonomske šole ekskurzijo v Italijo, katere organizator je bila turistična agencija Marco Polo.

Namen ekskurzije je bil ogled ZOO safarija in raziskovanje prečudovitega mesta- Verone. Najprej smo odšli v ZOO safari, kjer smo si iz avtobusa ogledovali prostoživeče živali, ki so prihajale iz različnih predelov Afrike in Azije. Živali so bile zelo zanimive, saj so se lahko svobodno in prosto gibale okoli našega avtobusa. Ogledali smo si tudi živalski vrt, v katerem je veliko različnih vrst živali. Tam nam je ostal v lepem spominu tropski gozd, v katerem so bili metulji, krokodili, ribe … Nato smo odšli v prečudovito romantično mesto Verona, kjer smo si ogledali stari mestni trg, pot smo nadaljevali do znamenitega Julijinega balkona, kjer je bilo kljub gneči zelo lepo, saj smo videli na stotine ljubezenskih sporočil in ključavnic, s katerimi si pari obljubijo večno ljubezen. Pravzaprav je kar zanimivo videti ljudi, kako »padejo« v zgodbo o Romeu in Juliji. Po ogledu Julijinega balkona smo odšli do veronske arene, v kateri se odvijajo razni koncerti svetovno znanih glasbenikov.

Ker smo imeli v Veroni nekaj prostega časa, smo ga porabili za različne stvari. Punce so največ časa izkoristile za nakupe, kasneje smo se še slikali in skupaj pomalicali.

Ekskurzija v Italiji nam bo vsem ostala v lepem spominu, saj smo imeli možnost spoznati nekaj novega in odkriti nov delček sveta. Na tej ekskurziji smo se kot razred še bolj povezali in že vsi nestrpno pričakujemo nove skupne izlete, ki bi jih lahko bilo prihodnje leto še več.

Zapisali Taja Feltrin in Laura Mavri, 2AB