Finale v atletiki za SŠ na prenovljenem stadionu Poljane

Dijak 3.Ae razreda ŠC Elektrotehniške in računalniške šole Nova Gorica – TINE ŠULIGOJ je osvojil 3.mesto v disciplini skok v daljino ( 698 cm ).

V sredo, 17. maja 2017, je na prenovljenem atletskem stadionu Poljane v Mariboru potekalo srednješolsko državno prvenstvo za posameznike v atletiki.
Na finalnem tekmovanju so nastopili najboljši dijaki in dijakinje, ki so si pravico nastopa v finalu pridobili na osnovi rezultata s področnega tekmovanja. Organizacija in izvedba tekmovanja je bila zaupana AK Poljane Maribor, ki se je tudi tokrat izkazal kot odličen organizator.

V zelo dobrih vetrovnih pogojih in lepem vremenu je bilo doseženih veliko odličnih rezultatov, postavljeni pa so bili tudi trije novi srednješolski rekordi. Anej Zupanc iz I. gimnazije v Celju je postavil nov rekord v teku na 400 m s časom 47.25 (prejšnji rekord 47.84 s). Pri dijakinjah sta bila dosežena dva rekordna časa. Agata Zupin iz Srednje šole Domžale je v teku na 400 m mejo premaknila na čas 53.28 s (prejšnji rekord 54.23 s), Maja Bedarč iz Gimnazije Ptuj pa je v skoku v daljino (cona odriva) skočila 6.40 m (prejšnji rekord – 6.23 m).
Pokal za najboljši rezultat na tekmovanju sta prejela nova rekorderja na 400 m – Zupanc Anej in Zupin Agata.