9. forum mehatronike

Na TŠC Maribor v Mariboru je v torek, 9. maja 2017 potekal 9. forum mehatronike katerega se je udeležilo 13. srednjih strokovnih šol iz Slovenije. Tudi letos se je foruma udeležila Strojna, prometna in lesarska šola, Šolskega centra Nova Gorica z eno ekipo v tekmovalni kategoriji Mehatronik operater in eno ekipo v tekmovalni kategoriji Tehnik mehatronike.

Ekipo Mehatronik operater so zastopali dijaki 3. ME oddelka Jaka Gorup, Aljaž Flajs in Nejc Kemper. S predstavitvijo učila z naslovom “Naprava za kokice” je ekipa zasedla 3. mesto in prejela zlato priznanje. Drugo ekipo Tehnik mehatronike pa so zastopali dijaki 4. TM oddelka Aljaž Fajdiga, Rok Filipčič in Tilen Tinta. S predstavitvijo naprave za peko palačink “Palačinkar” so prejeli srebrno priznanje.

Forum mehatronike predstavlja neke vrste dodatni izziv za dijake in mentorje, saj poleg prijetnega druženja in izmenjave izkušenj ponuja še tekmovalno plat. Tako so dijaki še bolj motivirani za delo, saj uspeh na takem tekmovanju pomeni priznanje za vložen trud in dokaz, da se z ustreznim znanjem lahko marsikaj doseže.

Nadejamo se, da bodo uspehi naših dijakov pritegnili pozornost in navdušili še več mladih za tehniko. Le-ta zna biti, ne samo zahtevna, ampak tudi zabavna in koristna.

Mentorja:
Matej Pinosa
Herman Besednjak