Mednarodno športno srečanje srednjih šol

V Avstriji, v mestu Weiz, je od 4. do 7. aprila potekalo 17. mednarodno športno srečanje srednjih šol. Udeležilo se ga je čez 450 dijakov in njihovih mentorjev iz Italije, Avstrije, Poljske, Španije, Francije, Hrvaške in Slovenije. Našo državo so zastopali dijaki in mentorji iz Šolskega centra Nova Gorica.

Poleg tekmovanja v različnih športih je namen srečanja druženje med mladimi ter spoznavanje kulturnih znamenitosti gostujoče države. Dijaki, ki prihajajo iz različnih držav, so preživeli skupaj skoraj teden dni, se spoprijateljili in si ogledali znamenitosti Weiza, bližnjega Gradca ter okolice.

Najpomembnejši del srečanja so bila tekmovanja. Mladi so se  pomerili v odbojki, košarki, nogometu in rokometu, tako v moški, kot ženski kategoriji. Ekipa ŠC Nova Gorica je bila letos okrnjena; sodelovali smo z rokometno ekipo (fantje) in s posameznimi tekmovalci na turnirju badmintona. Rokometaši so se odlično odrezali, saj so med devetimi ekipami dosegli drugo mesto. Igralci badmintona so v močni konkurenci zasedli mesta na sredini lestvice.

Domov so se vrnili s športnimi uspehi ter z mnogimi lepimi vtisi in spoznanji.  Najpomembnejše pa je, da so mladi med seboj stkali mednarodna prijateljstva, ki jih bodo bogatila vse življenje